Oinspirerande OS

I sommar blir det OS i London. Ett modernt land och en stad med framgångsrika kreatörer och kommunikatörer och ett OS som går under devisen ”Inspire a generation”. Men som arrangör vill man helst inte att någon talar om vad som verkligen händer under spelen. Rigorösa regler har satts upp för såväl deltagare som publik, och väldigt lite känns rimligt eller inspirerande.

 

”En biljettinnehavare får inte sända eller publicera bilder, video- eller ljudinspelningar på sociala nätverkssidor och internet.” Hur 2012 känns det? Hade det inte tvärtom varit fantastiskt att komplettera arrangörens bild av OS med hundratusentals människors egna upplevelser? Nu betvivlar jag att de kan hålla full koll på vad som publiceras, men det skulle inte förvåna mig om man statuerar exempel och tvålar till någon stackare med böter för en bild på prins William på läktaren, taget på 40 meters avstånd och snitsigt random Instagram-filter…

Kommentera